Over ons

Wij zijn Bibi Scholten van Aschat en Marloe Mens. We studeren beiden kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waarin we ons voornamelijk richten op moderne en hedendaagse kunst.

Hoe onze toekomst eruit zal zien is met een studie als kunstgeschiedenis onduidelijk. Wel weten we vrij zeker dat we het organiseren van projecten en tentoonstellingen erg leuk vinden. Het Vox-Pop initiatief kwam dan ook als geroepen.

Het thema mode in de stad vonden we lastig. Uiteindelijk hebben we besloten het breder te trekken en te focussen op de Amsterdamse student. Studerend aan de UvA is onze sociale kring vrijwel beperkt tot onze mede studenten. Maar wie zijn die andere Amsterdamse studenten? Onderscheidden studenten per onderwijsinstelling zich van elkaar? Hoe kleedden zij zich dan? Hoe gedragen zij zich? En hoe relateren zij zichzelf tot de stad Amsterdam?

Deze vragen besloten we uit te zoeken binnen dit project. Het is voor onszelf erg leuk andere onderwijsinstellingen te bezoeken, en de sfeer en mensen goed op te nemen. Zo krijgen we niet alleen een beeld van alle Amsterdamse studenten, maar ook een beeld van onze stad.

Advertenties