IKAMSTERDAM

Amsterdam kent veel verschillende onderwijsinstellingen. Wat kenmerkt hen die hier studeren? Bestaat er een typische Amsterdamse student? Wanneer voelen studenten zich een Amsterdammer?

IKAMSTERDAM is een tentoonstelling over de identiteit van de huidige generatie Amsterdamse studenten. Naast portretfoto’s van studenten worden ideeën over de identiteit van Amsterdammers en de typische student getoond. Op deze manier zal een beeld worden geschetst van de verschillende Amsterdamse studenten die dagelijks de stad doorkruisen. Hoe ervaren zij de stad? Wanneer voelt een student geneeskunde zich thuis in de stad? En hoe verschilt dit van een student International Business and Languages? Behalve ons onderzoek naar de Amsterdamse student zalMinne Kersten, student Beeld & Taal aan de Rietveld Academie, speciaal voor deze tentoonstelling een werk maken met de Amsterdamse student als uitgangspunt.

IKAMSTERDAM is een onderdeel van het Vox-Pop initiatief van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Vox-Pop geeft studenten, medewerkers en omwonenden de kans pop-up events te organiseren in leegstaande ruimtes van het Binnengasthuisterrein.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s